Over ons

Fanfare St. Caecilia is opgericht in 1919, en bestond toen uit zo'n 25 leden met Lauw Boonman uit Heinkenszand als dirigent. De fanfare was actief in de periode 1919 tot 1935. Na deze periode is de fanfare opgehouden te bestaan.

Mede door de 2e wereldoorlog heeft het tot 1949 geduurd voor de fanfare op 30-12-1949 weer opnieuw opgericht werd. Tot 1971 heeft de fanfare gespeeld onder leiding van Piet Bos. In 1974 werd deze uitgebreid met een drumband.

In de periode 1971 tot 2003 is Cees Traas onze dirigent geweest. Momenteel is Cees (op hoge leeftijd) als bugelspeler nog steeds actief binnen onze fanfare!

Daarna hebben ondermeer Adrie de Vos en Anja Sinke onze muziekvereniging ondersteunt als dirigent(e).
Sinds 1-9-2008 valt de fanfare onder leiding van dirigente Judith van Boven.

Naast de fanfare en de drumband bestaat er binnen de fanfare nog een aftakking, namelijk Blaaskapel de Koenkelpot. De blaaskapel speelt bijvoorbeeld op dweildagen, braderieën, jaarmarkten en overige evenementen en natuurlijk niet te vergeten Carnaval. Voor meer informatie over de blaaskapel kunt u terecht op www.koenkelpot.nl

Op het huidige moment bestaat de fanfare uit 40 leden waarvan zo'n 8 jeugdleden. De fanfare probeert een breed spectrum van muziek te spelen, zo zult u muziek uit de oude doos bij ons tegen komen maar ook nieuwe moderne nummers.

Enkele voorbeelden;
Adele-Someone like you
The 1988 Olympic Theme-The Olympic Spirit
Strauss Party
Flashdance... What a Feeling
Hijo de La Luna
Elvis Selection
Michael Jackson, King of Pop
The Blues Factory
Somebody that i used to know

In 2013 is de fanfare gestart met een proefproject ism de Zeeuwse muziekschool en de plaatselijke Don Bosco school te 's-Heerenhoek. De bedoeling van het (muziek)project is om de leerlingen van groep 5 (leeftijd plm 9) over een periode van 12 weken elke week een uur kennis te laten maken met muziek. De leerlingen kunnen kiezen uit een koperinstrument (blazers) of slagwerk. De lessen voor het klein koper worden gegeven door een docent van de muziekschool en het slagwerk door een lid van onze vereniging. Zo leren de kinderen dat muziek best even oefenen betekend, maar vooral ook samenwerking is! En...dat je met een aantal noten al een aardig liedje kan spelen!

Door een succesvolle samenwerking met de Zeeuwse muziekschool en de Don Bosco school, zijn we miv februari 2014 gestart met een 4-jarige overeenkomst. We hopen de kinderen enthousiast te maken en te houden en op termijn een mooie aanvulling van de jeugd te genereren. 

Mocht u interesse hebben in onze fanfare of gewoon eens willen komen kijken gebruik dan de knop inschrijven in het menu om een mailtje te sturen, iedereen mag vrijblijvend komen kijken bij onze repetities (maandag 19.30 in de Jeugdhoeve te 's-Heerenhoek), wij nodigen u hier van harte voor uit!